Til minne

Jarl Abrahamsen til minne

Lørdag den 15. desember fikk vi  den ufattelige triste nyheten om at Jarl Abrahamsen, vår alles Jarl, var gått bort i en alder av 43 år.  Døden kom brått og uventet etter et illebefinnende og han døde bokstavelig talt i armene på sin kjære Brita. Dessverre var der intet å gjøre  selv om lege og ambulanse var raskt på plass.

Tankene går selvsagt i en sådan stund først og fremt til Brita og hans to små jenter, Marthe og Adele , til Tor og Karin,  søster Line og resten av den nære familie.

Men det var så mange som mistet så mye når Jarl ble borte –  i fotballen, i musikk- og kulturlivet, på skolen, i politikken og ikke minst vil han bli savnet blant ungdommen. Han var en ildsjel på så mange områder, et forbilde for de som vokser opp.  Hele Tvedestrand har lidd et stort tap av en svært samfunnsengasjert person.

For oss i Fotballklubben var Jarl alltid en ener og en stor lagspiller. Han var en miljøskaper og hadde en egen evne til å ta vare på alle de unge som kom opp på A-laget. Han fikk 22 – 23 sesonger på A-laget i klubben, er en av de spillerne som har flest kamper og er definitivt den spilleren som har scoret flest mål for Tvedestrands A-lag. Jarl hadde alltid trøye nr 10 og den har klubben nå fredet. Ingen spillere på A-laget skal lenger bære drakt nr 10. Den ble lagt på båren i kirken og fulgte med Jarl i graven, som en aller siste hilsen fra klubben.

Jarl spilte sin siste kamp i oktober og ble da overrakt gave fra klubben, i tillegg til blomster og en god flaske vin. På kruset han  fikk var inngravert en hilsen og takk fra  klubben samt Liverpools ”ordspråk” : ”You’ll never walk alone”.  Liverpool  var hans  store fotballkjærlighet, ved siden av Tvedestrand, og han hadde mange turer til Anfield sammen med gode venner og Liverpooltilhengere.

Det er vondt å ha mistet  Jarl, men klubber har mange gode minner og kan bare takke for alt det han har vært og betydd  for klubben gjennom mange, mange år.

TAKK, JARL – HVIL I FRED.

For Styret i Tvedestrand F.K.
Oddvar Pedersen

Styret vil også takke Bård Sterk-Hansen for talen han holdt på vegne av Fotballklubben ved Jarls båre i Tvedestrand kirke.  Det var sterkt – det var flott.

Vi har Bårds tillatelse og gjengir nedenfor hans siste hilsen  til Jarl på vegne av både Tvedestrand Fotball klubb – og seg selv.

Kjæreste Jarl

Jeg står her i dag som representant for Tvedestrand Fotballklubb, og på vegne av meg selv.

I dag setter vi et punktum for ditt liv Jarl.

Utallige ganger har du gledet, noen ganger provosert – men ALLTID engasjert.

Et opplevelsesfylt og innholdsrikt liv, med glede, latter, kraft og engasjement tok slutt så altfor tidlig, sist lørdag. Det har vært en uke preget av sjokk og sorg Jarl, og litervis med tårer, for en mann som deg, så spesiell og unik.

Innenfor fotballen var du Jarl, en lokal legende, jeg vet jeg ikke tar  munnen for full når jeg sier du har flest seniorkamper og flest mål for Tvedestrand FK gjennom klubben sin snart 95 år gamle historie, du Jarl, debuterte på A-laget allerede så langt tilbake som  1985.

Du var en lagspiller med STOR L, du tok i mot alle, og tok vare på alle.
Spesielt var du viktig for de yngre spillerne som tok steget opp til de voksne.
Voksne kan kanskje defineres, for det var som regel de voksne som sto for det særegne innen fotballen – garderobepraten, og garderobehumoren – også her Jarl, var du ledende.
Har fått bekreftelse på mye av dette den siste uken, tenker da på antall sms`er og telefoner jeg har fått fra tidligere spillere, som har poengtert hvor viktig  Jarl var for dem da de kom opp på A-laget, eller kom som ny i klubben.
Du var en miljøskaper av rang, og stilte opp til dugnader og til sosiale sammenkomster.

Du var stabil, jeg som trener kunne alltid regne med deg, selv om vi ikke kan komme utenom at du syntes fotball og fotballtrening var gøyest når gresset var grønt.
Det hendte når det var slapsete og kaldt at det tikket inn en sms med setningen, ”mye snø i dag, jeg tar meg en tur på ski i stedet”. Jeg avslørte deg der, det skal du vite 🙂

Du var i alle år lojal mot klubben din, selv om det har vært forespørsler fra andre klubber mer enn en gang, dette sier også mye om deg som person – du ”sviktet” ikke dine egne, og trodde ikke nødvendigvis at gresset var grønnere på den andre siden.
Vi er også helt sikre på at du hadde snørt på deg skoene også i 2013 om behovet hadde meldt seg, eller den barnlige gleden hadde sneket seg frem når, ja nettopp, når gresset var blitt grønt.

Respekten og statusen hadde du ikke bare innad i laget, det ble stadig snakket om måltyven med det lange håret fra Tvedestrand, utenfor byens grenser.

Det var mange forsvarsspillere og keepere som trakk et lettelsens sukk når du i høst sa at nok var nok for 43 år gamle bein.
Men de samme spillerne skulle mer enn gjerne blitt fraløpt enda en gang, de samme keeperne skulle gjerne blitt tatt en tunnel på om vi bare hadde fått slippe og være samlet her i dag – for å ta et foreløpig farvel med deg Jarl.

Har ikke tall på hvor mange henvendelser det har kommet på telefon eller sosiale medier fra andre klubber og spillere som har bedt meg hilse fotballfamilien i Tvedestrand med varme tanker – dette er herved gjort.

For oss som har spilt sammen med deg, trent deg, og ellers vært sammen med deg i fotballmiljøet vil du være den evige nr. 10.
Et år, jeg tror det var i 2004, hadde vi fått nytt utstyrssett, og jeg delte ut en nummerert bag til hver spiller, med komplett utstyr.
Da tenkte jeg tiden var inne for en liten spøk.
Da jeg kom til nr. 10 gikk jeg til en annen spiller og sa ”I år er du vår nr. 10”.
Det blikket  jeg fikk fra innerst i hjørnet kan jeg ikke beskrive, men følte det fikk holde å spøke om akkurat det temaet i 5-6 sekunder.
På vei ut sa du bare til meg; ”Det der var ikke det grann morsomt!!!”, men med det samme glimtet i øyet som vi alle kjente.
Når høsten kom og draktene skulle inn fikk jeg bare beskjeden; ”Jeg tar den med til våren”.

I Tvedestrand FK har vi nå fredet drakt nr. 10, den skal få hvile sammen med deg.

Men er det fotballbaner der du er nå, så kommer drakten på igjen, og det blå laget har fått en ny nr. 10.

Liverpool og You`ll never walk alone betyr noe helt spesielt for deg, og sangtittelen betyr mye for oss også i dag;
– Du vil alltid være med oss
– Vi vil alltid være med deg
– Vi skal støtte og passe på jentene dine, FORMUEN din som du kalte dem, Adele, Marthe og Brita, vi skal mimre med Karoline, Kristoffer, Line og Peter, og vi skal ikke minst vise takknemlighet overfor Karin og Tor som skapte deg, og formet deg slik du ble.

Kim Isaksen skal om ikke lenge fremføre You`ll Never Walk Alone, som en takk fra alle oss i Tvedestrand FK. Men vi kjenner deg Jarl, og vi vet at budskapet i sangen også er fra deg til de 3 godjentene dine – du vil alltid følge med dem, og holde din hånd over dem.

Så noen ord til deg fra meg

Du har lært meg mye Jarl, på fotballbanen, men også på andre arenaer.
Du har vært en god venn, det er ikke lenge siden vi hadde en lang god lunsj på Terna, og diskusjonene kunne være heftige, du var en mann med meninger, og det er jo dere det er artig å diskutere med.
Våre veier krystes ikke bare i fotballen, vi hadde også andre engasjementer, og prosjekter hvor vi hjalp hverandre og ga tips.

Vi hadde også en felles plattform når det gjaldt humor. Du, Raine, Tommy og meg, og mange andre gode venner.
– vi kunne sitte i timevis og prate om rett og slett ingenting, men vi hadde det utrolig gøy.
Andre hadde nok heller lurt på hvilken diagnose det var snakk om.

Men ikke til å komme unna at det var fotballen som var det ordentlige limet.
Den evige konkurransen og godlynte kranglingen om Liverpool og United.

På fotballbanen vet vi alle at det var en målscorer du var, men som nevnt tidligere var det like mye miljøskaperen, den sosiale, den trygge jeg som medspiller og ikke minst trener satte så stor pris på.

Jeg vil med disse ord på vegne av Tvedestrand Fotballklubb, mange gode venner og meg selv lyse stor GLEDE over ditt gode minne Jarl, sov godt vår gode venn!!!

[lg_slideshow folder=»Jarl Abrahamsen/»]